Nieuwe ‘hufterproof’ draaihekken bij sluis Stad en Lande; oversteek maandag weer open

nieuws
Foto: Google Maps Streetview

De oversteek over de sluis Stad en Lande over het Boterdiep, tussen de wijk Beijum en de vestiging van Hornbach, vanaf maandag weer open voor het publiek.

Waterschap Noorderzijlvest plaatst maandag nieuwe draaihekken aan weerszijden van de oversteek over de sluisdeuren. Het waterschap hoopt dat de nieuwe stevige stalen draaihekken een meer ‘hufterproof’ oplossing is.

De oversteek op de sluis werd eerder dit jaar gesloten, omdat een oversteker in het water viel bij de sluis. Eerder deze zomer heropende de oversteek, dit keer met veiligheidsmaatregelen. Fietsers moeten nu afstappen om de oversteek te maken.

Helaas moest de oversteek al snel weer dicht, omdat vandalen de hekjes bij de sluis vernielden. De hekken die nu geplaatst zijn, zijn de laatste poging van het waterschap om de oversteek te faciliteren. Als de hekken weer gesloopt worden, dan gaat de oversteek permanent dicht.