Nieuw samenwerkingsmodel voor Lentis

nieuws
Foto: Lentis

Lentis GGZ, de Van Mesdag Kliniek en Dignis gaan op een nieuwe manier samenwerken. De drie zorgonderdelen van Lentis worden zelfstandig, maar blijven nauw met elkaar verbonden.

Doordat de drie organisaties zelfstandige stichtingen worden met een eigen bestuur, is er volgens Lentis meer ruimte voor focus op het eigen zorgproces en de eigen maatschappelijke opdracht. De drie aparte organisaties kunnen sneller inspelen op ontwikkelingen in de samenleving en de markt.

Wel richten Van Mesdag en Lentis een joint venture op voor cliënten op het grensvlak tussen forensische zorg en GGZ. Dat geldt ook voor Lentis en Dignis op het gebied van zorg op het snijvlak tussen GGZ en ouderenzorg.

Volgens Lentis levert dit alles betere zorg op, aan kwetsbare doelgroepen die nu tussen wal en schip dreigen te vallen. Te denken valt aan demente ouderen met ernstige gedragsproblemen of verwarde mensen die gevaarlijk gedrag vertonen.