Neem alvast een kijkje bij ‘Shaun the Sheep and Friends’ in Forum Groningen

Vanaf zaterdag is de internationale expositie The Art of Aardman, Shaun the Sheep and Friends te zien in het Forum Groningen. Donderdag mocht OOG alvast even wandelen tussen de waanzinnige uitvindingen van Wallace, Gromits beroemde moestuin, de vliegmachine van Chicken Run en het vijf meter hoge schip van The Pirates!  Band of Misfits

Tekst gaat verder onder de foto:

Foto: Casper Slotboom

“De expositie is een prachtig voorbeeld van populaire, hedendaagse beeldcultuur”, zo stelt Forum-programmeur Hans Poll. “De Britten zijn erin geslaagd om de animatietechniek nieuw leven in te blazen op een manier de kasten vol filmprijzen en fans over de hele wereld opleverde. Dit verdient, wat ons betreft, echt een plekje in het Forum.”

Tekst gaat verder onder de foto: 

Foto: Casper Slotboom

Bezoekers kunnen bij de tentoonstelling zien hoe schetsen en tekeningen evolueren tot de complete filmsets die gebruikt zijn bij verschillende films van Aardman Studio’s. Ook kunnen bezoekers zelf storyboards en animatiefilmpjes maken met een app, die voor deze tentoonstelling is ontwikkeld.

De tentoonstelling wordt aanstaande vrijdag officieel geopend, vanaf zaterdag is het publiek welkom in het Forum Groningen.