Man omgekomen bij steekpartij op schoolplein, basisschool De Vuurtoren vrijdag dicht

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een steekpartij in de Groningse wijk Lewenborg is in de nacht van donderdag op vrijdag een man om het leven gekomen. De politie is een groot onderzoek gestart.

De steekpartij vond plaats rond 00.20 uur. “We kregen een melding binnen dat er een man gewond op een schoolplein aan de Vaargeul zou liggen”, vertelt een politiewoordvoerder. “Wij zijn daarop direct ter plaatse gegaan. Samen met collega’s van de ambulancedienst zijn we een reanimatie gestart. Hulp mocht echter niet baten, het slachtoffer overleed ter plaatse. Uit een eerste onderzoek blijkt dat hij een steekwond had.”

Plaats delict
De toedracht is nog onduidelijk. “Wij hebben een plaats delict ingericht en zijn een onderzoek gestart.” Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.

Basisschool De Vuurtoren blijft vrijdag gesloten
Volgens incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl werd gedurende de nacht een steeds groter gebied afgezet. “Medewerkers van de Forensische Opsporing, de FO, lopen in witte pakken rond en ook mensen van de recherche zijn aanwezig. Zij doen minutieus onderzoek”, meldt de fotograaf rond 03.00 uur. Het slachtoffer is gevonden op het schoolplein van basisschool De Vuurtoren. De lessen op deze school gaan vrijdag niet door.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl