Lichaam gevonden in water Spilsluizen, politie is onderzoek gestart

In het water aan de Spilsluizen is donderdagmiddag het lichaam van een overleden persoon aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht.

De melding van een persoon te water kwam rond 12.15 uur bij de hulpdiensten binnen. “We hebben moeten constateren dat het om een overleden persoon gaat”, meldt een politiewoordvoerder. “Wij gaan samen met de brandweer het lichaam uit het water halen.” Volgens de politie is nog onbekend wie het slachtoffer is. Wel is duidelijk dat het om een man gaat. “We gaan onderzoek doen naar de identiteit. Ook gaan we onderzoeken hoe de persoon te water heeft kunnen geraken.” De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf.

Tekst gaat verder onder de foto

Gespecialiseerde duikers maken zich gereed om het water in te gaan. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Spilsluizen afgesloten
De hulpdiensten kwamen na de melding met diverse voertuigen ter plaatse. “De brandweer rukte uit met de duikers en met de grote hulpverleningswagen”, vertelt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Ook kwamen verschillende politiewagens en een ambulance ter plaatse. Om de hulpverleners veilig hun werk te kunnen laten doen werd de Spilsluizen zowel aan de noord- als aan de zuidzijde voor het verkeer afgesloten. De Ebbingebrug en de Boteringebrug zijn wel voor het verkeer begaanbaar.” Rond 14.30 uur werd de afzetting opgeheven.

Recherche en duikers van de politie doen onderzoek
Het lichaam werd rond 14.30 uur geborgen. “Medewerkers van de Technische Recherche en de Forensische Opsporing waren op dat moment al ter plaatse. Het stoffelijk overschot werd geborgen door gespecialiseerde duikers.” Het lichaam is na de berging overgebracht naar een mortuarium waar sectie wordt gepleegd.

Vanwege het incident kwamen veel mensen uit de omgeving een kijkje nemen.

De Spilsluizen was voor het verkeer afgesloten. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: