Kantoor Moszkowicz-telg krijgt boete voor snelheidsovertreding in Stad, maar dagvaarding werd ingetrokken

nieuws
Het Emmaviaduct - Foto; Google Maps - Streetview

Het advocatenkantoor van Yehudi Moszkowicz moet een boete van 1000 euro betalen voor een snelheidsovertreding op het Emmaviaduct. Dat bepaalde het Groningse kantongerecht donderdagochtend. Maar volgens Moszkowicz werd de dagvaarding voor de zaak enige tijd terug al ingetrokken

De rechter legde de hogere boete op aan het kantoor, omdat het geen openheid van zaken heeft gegeven over welke werknemer de overtreding beging, zo meldt het Reformatorisch Dagblad. De hogere boete dient ook als vervanging voor een ontzegging van de rijbevoegdheid.

Maar Moszkowicz laat het er niet bij zitten: “Hier is het laatste woord nog niet over gezegd”, laat de advocaat weten op Twitter. Moszkowicz stuurt op het sociale medium een afbeelding mee van een document van 19 augustus jongstleden. Daarin laat de openbaar aanklager weten dat de dagvaarding voor de rechtszaak van donderdag is ingetrokken.

De zaak duurde bijna drie jaar, omdat het kantoor steeds verhinderd was bij de behandeling van de zaak. Ook donderdag was niemand van het kantoor van Moszkowicz aanwezig, maar de rechter besloot nu wel door te pakken.

Of en wanneer de strafzaak een vervolg krijgt, is niet bekend. Het OM kan Moszkowicz een nieuwe dagvaarding sturen,