Elzenlaan afgesloten wegens mogelijke gaslekkage in woning

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

Hulpverleners hebben zaterdag aan het einde van de middag de Elzenlaan in de wijk Selwerd enige tijd afgesloten vanwege een mogelijke aardgaslekkage in een woning.

De melding van een gaslekkage kwam rond 17.15 uur bij de hulpdiensten binnen die daarop een tankautospuit ter plaatse stuurden. “Het gaat om een woning waarvan de bewoners niet thuis waren”, vertelt brandweerwoordvoerder Edwin Oosterheerd. “Wij hebben de voordeur van de woning geopend waarop medewerkers van energiebedrijf Enexis naar binnen konden. Daaraan voorafgaand hebben we met onze meetapparatuur een meting verricht. Daaruit bleek dat de situatie veilig was. Daar moet ik wel bij zeggen dat onze meetapparatuur anders is dan die Enexis gebruikt. Onze spullen meten echt op explosie gevaar. Daar was geen sprake van”

Volgens incidentfotograaf Mike Weening was vanwege de melding de Elzenlaan gedeeltelijk afgesloten. Het ging om het gedeelte tussen de Mispellaan en de Eikenlaan.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Deel dit artikel: