Brand in oud-schoolgebouw De Vinkenborgh onder controle, 150 mensen geëvacueerd

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In schoolgebouw De Vinkenborgh aan de Travertijnstraat in de wijk Vinkhuizen heeft donderdagavond brand gewoed. Door de brand moesten 150 mensen geëvacueerd worden.

De melding van de brand kwam rond 19.55 uur binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “Op de meldkamer was een bericht binnengekomen over zwarte rook die uit een studentenkamer trok”, vertelt brandweerwoordvoerder Arvid Klijzing. “Daarop hebben we direct middelbrand gemaakt waarop ook een tweede tankautospuit werd opgeroepen.”

Pand evacueren
Volgens Klijzing was de brand snel onder controle. “Om 20.07 uur hebben we het sein ‘brand meester’ gegeven. Door de brand was er echter rook in het pand komen te staan. Daarop hebben we besloten om het pand te evacueren waardoor 150 mensen op straat kwamen te staan.” Hoe groot de schade is is onbekend.

Persoon gewond
Incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl meldt dat één persoon gewond is geraakt. “Voor het schoolgebouw staat een ambulance Verpleegkundigen behandelen een slachtoffer. Deze persoon is na stabilisatie meegenomen naar het ziekenhuis.”

De Vinkenborgh
Het pand was tot 2010 in gebruik als schoolgebouw. In eerste instantie als De Vinkenborgh waarbij er ook een periode is geweest dat de naam Wilgenborgh gebruikt werd. Het pand wordt na een periode van leegstand gebruikt door verschillende bedrijfjes en instellingen die vanuit het oude schoolgebouw opereren.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:
Adverteren?