Raadslid Erick Bakker stopt, Yaneth Menger keert terug voor 100% Groningen

nieuws

Erick Bakker stopt per 1 september als raadslid bij 100% Groningen. Zijn vertrek volgt nadat hij vol goede moed eerder dit jaar weer aan de slag was gegaan, aldus zijn fractie.

Wegens terugkerende gezondheidsproblemen hebben Bakker en 100% Groningen samen besloten dat het beter is dat hij voor zijn gezondheid kiest. “Groningen verdient een volksvertegenwoordiger met een een 24/7 mentaliteit die zich voor de volle 100% in kan zetten.” stelt Bakker. “Doordat mijn gezondheid om een langer herstel en rust vraagt lukt dat mij nu niet. Daarom is het beter om mijn plek terug te geven.”

Yaneth Menger gaat Bakker opvolgen. Zij was eerder al vervangend raadslid voor Bakker, en gaat zich de komende tijd inzetten voor armoedebestrijding, ondernemers, de binnenstad en sport. “Ik zie het als een voorrecht om opnieuw de stem van de inwoners van onze gemeente Groningen te mogen vertegenwoordigen, “ aldus Yaneth Menger.