Kortsluiting in woning zorgt voor inzet brandweer

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

De Groninger brandweer moest zaterdagavond in actie komen voor een woningbrand aan het Getij in de wijk Lewenborg. Volgens incidentfotografen is de bewoner bij de brand lichtgewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 20.55 uur binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “Het betrof kortsluiting in een lamp op de begane grond van de woning”, vertelt brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper van de Groninger brandweer. “Toen we ter plaatse kwamen was er geen sprake meer van brand. We hebben een nacontrole gedaan en toen bleek dat de situatie veilig was zijn we weer teruggekeerd naar de kazerne.” De bewoners zullen zelf een elektriciteitsbedrijf moeten inschakelen om het euvel te laten verhelpen.

Volgens Rick ten Cate van tencatefotografie.nl kon je in de straat goed ruiken dat er een elektriciteitsbrandje was geweest. Joey Lameris van 112groningen.nl vertelt dat een bewoner lichtgewond is geraakt aan zijn hand. Dit is gebeurd bij een bluspoging. Voor zover bekend hoefde de man niet medisch behandeld te worden.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Deel dit artikel: