Groningse promovenda wint prijs voor onderzoek naar mondzorg bij kinderen

nieuws
foto freepik.com

Ashley Verlinden, promovenda bij het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMCG, heeft begin vorige maand de Nathan Cochrane Junior Scientist Award gewonnen tijdens het congres van de European Organisation for Caries Research (ORCA).Dat meldt het Nederlandse Tijdschrift voor Tandheelkunde. 

Verlinden deed onderzoek nar de effectiviteit van het vroeg doorverwijzen van kinderen door het consultatiebureau naar mondzorgverleners. Daaruit blijkt dat 16 keer meer kinderen voor hun tweede levensjaar een bezoek aan een mondzorgverlener hebben gebracht als ze worden doorverwezen door een consultatiebureau-arts of –verpleegkundige ten opzichte van de controlegroep.

ORCA wil jonge wetenschappers met de prijs aanmoedigen en ondersteunen. Naast een certificaat ontvangt Verlinden een vergoeding voor deelname aan een toekomstig ORCA-congres.

Deel dit artikel: