Groningse investeerder haalt Amerikaanse farmaceut naar Zernike Campus

nieuws
Foto: Campus.Groningen.nl

Hercules Pharmaceuticals B.V. gaat een deel van haar activiteiten naar Groningen verplaatsen. Het in Groningse investeringsfonds Pharma Connect Capital kondigde donderdag aan dat het heeft geïnvesteerd in het bedrijf, dat medicijnen ontwikkelt tegen virale ziekten en specifieke kankers.

Mercachem Syncom, dat al gevestigd is op de campus, gaat onderzoeken naar deze zogenaamde AhR-remmers uitvoeren. Onlangs werd ook ontdekt dat het remmen van AhR met Hercules ‘HP163 de virale replicatie zou kunnen verminderen bij dieren die zijn geïnfecteerd met het ZIKA-virus en dat hetzelfde mechanisme van toepassing kan zijn om de replicatie van het Covid-19-virus te verminderen.

Hercules start een speciaal onderzoeksprogramma om het potentieel van zijn AhR-remmers voor de behandeling van Covid-19-infecties te onderzoeken. Ook het Samenwerkingsverband Noord-Nederland steunt het onderzoek.

 

Deel dit artikel: