Brandweer bevrijdt glazenwasser uit gondel KPN-gebouw

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een glazenwasser is maandag in het begin van de middag met zijn gondel vast komen te zitten bij het KPN-gebouw. Hij werd door de brandweer bevrijd. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Hulpdiensten kregen rond 12.00 uur de melding dat een glazenwasser in de problemen was geraakt. Daarop rukte men uit met een tankautospuit. “Om de ramen te kunnen zemen wordt er gebruik gemaakt van een gondel die aan een takelconstructie hangt”, vertelt Ten Cate. “Met deze constructie kan de gondel gevierd en gehaald worden. Ook kan er gemanoeuvreerd worden. Ter hoogte van de bovenste verdieping weigerde de constructie dienst waardoor de glazenwasser vast kwam te zitten.”

Brandweer bevrijdt glazenwasser
Volgens Ten Cate hebben brandweerlieden de man uit de gondel kunnen bevrijden. “Rond 12.20 uur was de klus geklaard en stond de glazenwasser weer met beide benen op het dak van het gebouw.” Ogenschijnlijk maakt de man het goed.

Het is niet voor het eerst dat een glazenwasser vast komt te zitten in een gondel bij het gebouw nabij het hoofdstation. In november 2018 gebeurde dit ook. Toen zaten twee glazenwassers enige tijd vast. Zij konden uiteindelijk door de brandweer bevrijd worden.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl