Extra reistijd Schiermonnikoog en Lauwersmeer

nieuws

Reizigers naar Schiermonnikoog en Lauwersmeer moeten in september rekenen op extra reistijd. Op de provinciale weg N361 worden twee nieuwe rotondes aangelegd: bij Wehe-den Hoorn en bij Leens.

De rotondes moeten de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming bevorderen. De werkzaamheden voor de aanleg van de rotondes vinden plaats van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 25 september. In deze periode wordt de rijbaan een paar keer gestremd.

De werkzaamheden op de N361 duren vier weken. Doorgaand verkeer over de N361 kan tijdens de werkzaamheden van de weg gebruik blijven maken. De zijwegen zijn gestremd. De doorstroming van het verkeer wordt met verkeerslichten geregeld. In de weekenden van 4 en 11 september is de rijbaan volledig gestremd van vrijdagavond 20:00 uur tot maandagochtend 06:00 uur.

Bij Wehe-den-Hoorn en Leens liggen nu nog kruispunten met linksafvakken. Deze worden vervangen door rotondes. De kruispunten zijn onveilig en minder overzichtelijk dan rotondes. De rotondes moeten de veiligheid en de doorstroming op de N361 verbeteren. Nu moeten auto’s die willen afslaan lang wachten op het middenvak.