Driehonderd nieuwe leden Dizkartes gaan op de foto in FC-stadion

nieuws
Foto: Benjamin Earwicker from FreeImages

De driehonderd nieuwe leden van de studentenvereniging Dizkartes gaan woensdag op de foto in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het maken van de groepsfoto is een traditie.

De afgelopen weken was het voor Dizkartes een ware puzzel. “Door de coronacrisis dreigde de jaarlijkse introductieweek niet door te gaan, maar na goed overleg met burgemeester Koen Schuiling (VVD) van de gemeente Groningen mocht de introductieweek doorgaan onder strenge voorwaarden”, meldt de studentenvereniging. “Zo mocht er geen alcohol geschonken worden. Wij besloten om de driehonderd nieuwe leden in kleinere groepen te verdelen zodat de 1,5 meter kon worden gewaarborgd. Ook werd de temperatuur van ieder lid opgenomen om daarmee mogelijke besmettingen te voorkomen.”

Na verschillende activiteiten volgt woensdag het huzarenstukje. “Traditiegetrouw gebeurt dit met het maken van een grote groepsfoto. Deze gaan we maken in het Hitachi Capital Mobility Stadion.”