Schietpartij Klaprooslaan, drie verdachten aangehouden

In de Klaprooslaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdagmiddag een schietpartij plaatsgevonden. De politie heeft drie verdachten aangehouden.

Het incident vond plaats rond 13.45 uur. “Op de Klaprooslaan heeft een schietincident plaatsgevonden”, vertelt een politiewoordvoerder. “In deze straat is er met een onbekend wapen geschoten. Op grond van signalementen konden we vrij snel na het incident drie mannen aanhouden. Bij een verdachte werd een wapen aangetroffen. Uit onderzoek moet blijken wat voor wapen dit is geweest en of er met dit wapen is geschoten.” Niemand is gewond geraakt.

Ernstig incident
Vanwege het incident werd er ook een Burgernetactie opgestart. In deze actie werd gesproken over een ernstig incident waarbij deelnemers zelf geen actie moesten ondernemen maar bij aantreffen van de persoon die gezocht werd, direct 112 te bellen. Deze persoon kon vrij snel na de start van de Burgernetactie aangehouden worden in de omgeving.

Blauwe fiets
Incidentfotografen zagen rond 14.15 uur verschillende politieauto’s in de Klaprooslaan staan. “Bij een parkeerplaats zijn een aantal pionnen neergezet”, vertelt Joey Lameris van 112groningen.nl. “Er staat hier ook een politiebus en daar ligt de blauwe fiets in die genoemd werd in het Burgernetbericht.” Volgens Rick ten Cate van tencatefotografie.nl staan er ook verschillende politieauto’s in de Zonnebloemstraat: “De Forensische Opsporing, de FO, kwam rond 15.10 uur ter plaatse in de Klaprooslaan om onderzoek te doen.”

Later meer.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl