Beslag van investeerder op woning Groningse huisbaas blijft staan

nieuws
KPN gebouw aan de Reitemakersrijge - Foto: Google Maps (Streetview)

De rechtbank Noord-Nederland heeft vrijdagmiddag uitspraak gedaan in een kort geding dat vastgoedondernemer Joshua Camera aanspande tegen Wijnand van Smeden. De laatstgenoemde vastgoedmagnaat mag beslag blijven leggen op een aantal panden van de huisbaas, waaronder zijn privéhuis.

Ook moet Camera de proceskosten betalen van het kort geding dat hij aanspande tegen de beslaglegging. Camera spande de zaak aan tegen Van Smeden, die volgens Camera onterecht beslag heeft gelegd op zijn woonhuis, dit zou op oneigenlijke gronden gebeurd zijn.

De rechtszaak is onderdeel van een langslepend conflict tussen de twee Groningse vastgoedbazen. De serie rechtszaken startte toen Camera bezwaar maakte tegen een vergunning die nodig was bij de verkoop van het KPN-gebouw aan de Reitemakersrijge, eigendom van Van Smeden.

Volgens Van Sweden was dit bezwaar bedoeld om de verkoop te frustreren, zodat Camera het pand zelf kon kopen. Van Smeden probeert de geleden schade die daardoor ontstond te verhalen op Camera. De beslaglegging op delen van de vastgoedportefeuille van de voormalige ‘huisjesmelker van het jaar’ is daar onderdeel van.