Verdachten schietincident Zandsteenlaan blijven langer vastzitten

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Drie verdachten van het schietincident dat afgelopen maandag plaatsvond aan de Zandsteenlaan in Vinkhuizen blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten.

Het schietincident vond maandagmiddag plaats. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een uit de hand gelopen ruzie waarbij zes mannen betrokken waren. Bij de ruzie werd met een vuurwapen in de lucht geschoten. Eén van het zestal raakte gewond door een steekwapen. Hij ging zelf naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. Daarna werd hij door de politie aangehouden. Ook de andere vijf werden opgepakt. Van hen zitten nu nog drie vast, waaronder de man die gewond raakte.

Van de drie zijn er twee minderjarig en één meerderjarig. Laatstgenoemde blijft nog zeker acht dagen vastzitten, het minderjarige duo nog veertien dagen.