Urenlang geen treinverkeer tussen Stad en Assen: “Bovenleiding lag op trein”

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Het treinverkeer tussen Groningen en Assen is vrijdagavond vanaf 22.10 uur hervat. Urenlang konden er geen treinen rijden vanwege een defecte bovenleiding.

De problemen ontstonden rond 15.45 uur. “We kregen te maken met een defecte bovenleiding in de buurt van station Groningen Europapark”, laat spoorbeheerder ProRail weten. “Om de veiligheid te kunnen garanderen hebben we direct de spanning van de bovenleiding gehaald. Hierdoor strandde een trein met ongeveer honderd reizigers. Zij hebben een uur lang vastgezeten in de trein. Incidentbestrijders hebben toen het deel waar de trein stond weer onder stroom gezet zodat deze trein terug kon rijden richting Haren.”

Een deel van de bovenleiding was op een trein terecht gekomen. “De werkzaamheden hebben vanwege de omvang en de complexiteit enige tijd in beslag genomen. Omdat een deel van de bovenleiding op de trein lag hebben we dit zorgvuldig moeten verwijderen. Daarna kon de trein weggesleept worden. De trein zal de komende tijd nader geïnspecteerd worden op eventuele schade.”

Voor het treinverkeer hervat kon worden hebben medewerkers van ProRail ook de bovenleiding en het spoor gecontroleerd in de omgeving waar het euvel zich bevond. Rond 22.10 uur kon het spoor weer worden vrijgegeven en kon het treinverkeer weer hervat worden. Tijdens de storing werden er bussen ingezet om gestrande reizigers naar de plaats van hun bestemming te brengen. Er wordt onderzoek gedaan hoe het probleem met de bovenleiding kon ontstaan.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel: