Stadse brandweer assisteert bij grote brand in kartonfabriek Hoogezand

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De Stadse brandweer assisteert donderdagmiddag met verschillende voertuigen bij een grote brand in een papier- en kartonbedrijf aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. Volgens de brandweer is de brand moeilijk te bereiken.

De brand werd rond 14.10 uur gemeld waarop de blusgroep van Hoogezand gealarmeerd werd. Al snel werd duidelijk dat meer hulp nodig was. Vanuit de stad werden een hoogwerker en het groot water transport ter assistentie gestuurd. Ook de blusgroepen van Harkstede en Slochteren assisteren. “We hebben opgeschaald naar grote brand mede door de complexiteit van het terrein”, laat een woordvoerder van de brandweer weten. “We zijn bezig om het vuur te blussen, maar de brand is moeilijk bereikbaar.”

“Bij de brand komt veel rook vrij. Wanneer je last hebt van de rook, sluit dan ramen en deuren en schakel indien mogelijk ventilatiesystemen uit.” Het vuur woedt bij het bedrijf Eska Graphic Board. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van grafisch karton en massiefkarton voor luxe verpakkingen.

Later meer.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl