SP roept gemeentebestuur op om in te grijpen bij Woldringlocatie

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen wil dat het college van B&W ingrijpt bij situatie van huurders van de Woldringlocatie.

“Met huren tussen de 700 en 1000 euro betalen jongeren zich scheel aan huur”, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. “Dat terwijl de studio’s vaak ook nog eens mankementen vertonen. Na jaren van strijd tegen huisjesmelkerij willen we dat de gemeente optreedt tegen Woldring Verhuur B.V. die het wooncomplex als goudmijn uitput en de vaak jonge huurders uitbuit.”

In schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders roept de SP de gemeente op om zich, via het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag, actief met de situatie rondom de Woldringlocatie te bemoeien. “Huurders verdienen een overheid die aan hun zijde staat in de strijd tegen huisjesmelkers”, gaat Dijk verder. “Hoe eerder Woldring Verhuur B.V. op de vingers wordt getikt, hoe beter.”

Komende weken zullen de SP en ROOD meerdere bijeenkomsten met huurders organiseren. Als de gemeente niet ingrijpt,  gaat de SP gezamenlijke acties houden met huurders tegen Woldring Verhuur B.V.