Sluis Stad en Lande gaat weer open voor fietsers

Waterschap Noorderzijlvest stelt de oversteek over de sluis Stad en Lande in het Boterdiep (tussen Beijum en de Hornbach) weer open voor fietsers en voetgangers. Deze week laat het waterschap een aantal veiligheidsmaatregelen uitvoeren.

Aan weerskanten van de opgang komen klaphekjes, zodat fietsers moeten afstappen voordat zij oversteken. Ook komen er leuningen op de sluis en worden er waarschuwingsborden geplaatst. Het is de bedoeling de oversteek eind deze week weer open te stellen voor het publiek. Alleen de sluisdeur die het dichtstbij de vestiging van Hornbach ligt, gaat open. De tweede sluisdeur blijft afgesloten.

Na meldingen van meerdere ernstige incidenten op en rond de sluis sloot het waterschap de oversteek in februari van dit jaar af. Bewoners moesten daardoor twee kilometer om fietsen.