Politie neemt drie auto’s, motor en boot in beslag bij onderzoek naar oplichting

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie Noord-Nederland is bezig met een onderzoek naar het duperen van een financiële instelling door een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van innovatieve verwarmingssystemen. De instelling deed aangifte voor oplichting voor bijna een miljoen euro en valsheid in geschrifte.

Vanwege het onderzoek zijn afgelopen week doorzoekingen gedaan op locaties in Groningen en Drenthe om administratie in te kunnen zien. Daarnaast is beslag gelegd op drie auto’s, een motor, een boot en ander vermogen. In het onderzoek zijn nog geen verdachten aangehouden.

Het onderzoek richt zich op de juistheid en volledigheid van de verstrekte informatie door het bedrijf aan de financiële instelling ten tijde van de aanvraag. Momenteel is de financiële recherche bezig met het afnemen van getuigenverklaringen en wordt onderzocht of er mogelijk meer slachtoffers zijn.

Deel dit artikel: