Opnieuw depodogs opgehangen in Kostverloren

nieuws

Huurdersvereniging HVK van Kostverloren heeft vorige week opnieuw een aantal depodogs in de wijk geplaatst. Dat zijn kastjes waar hondenbezitters een poepzakje uit kunnen trekken om deze vervolgens in de bak te deponeren.

De bewoners van Kostverloren hadden vorig voorjaar genoeg van de grote hoeveelheden hondenpoep in de buurt, met name op trottoirs en grasvelden. Daarom werden depodogs aangeschaft. De eerste kastjes werden op het grasveld aan de Rembrandt van Rijnstraat geplaatst, op kosten van de HVK. Na enkele maanden bleek het resultaat erg positief te zijn, maar na een formele klacht van een omwonende liet de gemeente de kastjes verwijderen.

Jacob Bolhuis, voorzitter van de huurdersvereniging, heeft vorige week toch weer een aantal depodogs in de wijk laten plaatsen. Daarmee zet hij het gemeentebestuur wellicht voor het blok, want het zelf ophangen van dergelijke kastjes mag officieel niet.