Meerstad heeft wind in De Zeilen

Het gaat goed met de ontwikkeling van Meerstad. De bestaande woningen in Meeroevers en Tersluis zijn nagenoeg uitverkocht, de Groenewei en het eerste deel van woningen in De Zeilen zijn in de verkoop. De gemeente stelde onlangs voorontwerp-uitwerkingsplan op voor het tweede deel van De Zeilen, een plan voor 450 woningen in alle segmenten.

Naast woningen staan er een ‘Knarrenhof’, tiny houses en drijvende waterwoningen op de rol in de wijk. In De Zeilen komt ook een tijdelijke school. Deze is nodig om de te verwachten piek in schoolgaande kinderen op te vangen. Zodra de definitieve school in Groenewei in 2023 in gebruik genomen is, verhuist het tijdelijke gebouw van Groenewei naar De Zeilen.

Langs de rand van het Woldmeer tussen de landtongen worden openbare oevers aangelegd en ligplaatsen voor bootjes (dagrecreatie) gemaakt. Ook worden in de gevels van woningen nestmogelijkheden voor vogels en vleermuizen gemaakt en het gebruik van gevelgroen wordt gestimuleerd. Een duurzaam ingericht waterhuishoudkundig systeem is zoveel
mogelijk gericht op afwatering via bodempassage naar open water.

Het ontwerpuitwerkingsplan ligt komend najaar gedurende een termijn van 6 weken ter inzage. Het verwerken hiervan neemt een half jaar in beslag. In 2023 moeten de woningen klaar zijn.