MBO Studenten moeten rookverbod op Zernike Campus gaan handhaven voor Hanze

nieuws
Foto: Andor Heij

De Hanzehogeschool gaat MBO-beveiligingsstudenten inzetten om het rookverbod in het onderwijs te handhaven bij de gebouwen op de Zernike Campus. Op 1 augustus gaat het rookverbod in.

Eerder dit jaar liet collegevoorzitter Jouke de Vries van de RuG weten dat het een lastige klus wordt om het verbod te handhaven. Volgens woordvoerster Nienke van Dijk van de Hanzehogeschool is een oplossing gevonden in studenten van Noorderpoort, die de handhaving uit gaan voeren onder verantwoordelijkheid van beveiliger G4S.

Ondanks dat de ‘beveiligers’ zorgen voor fysieke handhaving, leunt de school bij het verbod ook op eigen verantwoordelijkheid en het aanspreken van elkaar op gedrag: “Het rookvrij maken van onze terreinen is een taak van ons allemaal”, zo schrijft de school. “We rekenen op een cultuur waarin iedereen elkaar attendeert op het beleid en waar nodig mensen elkaar aanspreken als er toch gerookt wordt op onze terreinen. Alleen dan kunnen we daadwerkelijk de slag maken naar een rookvrije leer- en werkomgeving en naar een rookvrije generatie.”