Martini Ziekenhuis brengt boek uit met ervaringsverhalen over coronacrisis

nieuws
Foto: Martini Ziekenhuis

Madelon de Geus- Bouwman, kinderverpleegkundige in het Martini Ziekenhuis, kreeg donderdagochtend het eerste exemplaar van het boek ‘Wij & Corona’ uitgereikt door bestuursvoorzitter Hans Feenstra. Het boek vertelt het verhaal van de coronacrisis in het Martini Ziekenhuis.

Het boek is, naast een tijdsdocument over de afgelopen periode, een cadeau voor de inzet van het personeel. In het boek staan foto’s en ervaringen van patiënten en medewerkers. Ze vertellen over hoe ze deze periode hebben meegemaakt.

“We hebben een bijzondere tijd achter de rug. In december kwamen de eerste berichten over besmettingen met een nieuw virus in Wuhan, China”, zo schrijft Hans Feenstra in de inleiding van het boek. “Toen deze coronacrisis begon, konden we nog niet overzien welke impact dit zou hebben. Ook nu nog. Ieder heeft hierin een eigen verhaal; de één ging volledig thuis werken, de ander werd ingezet op totaal een andere afdeling dan normaal.

“Veel medewerkers hebben zich enorm ingezet”, gaat Feenstra verder. “Daarvoor zijn we ze zeer dankbaar. Het zit in het DNA van onze medewerkers om in moeilijke tijden aan te pakken en samen te zoeken naar oplossingen. Als dank voor die inzet, hebben wij als ziekenhuis een tijdsdocument samengesteld met foto’s en ervaringen van patiënten en medewerkers.”