Man (21) met grote hoeveelheid contant geld aangehouden op Emmaplein

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

Op het Emmaplein is woensdagmiddag een 21-jarige man aangehouden die een grote hoeveelheid contant geld op zak bleek te hebben. De man wordt verdacht van witwassen.

De verdachte reed in een auto door de stad toen hij op een gegeven moment in het vizier kwam van agenten. De politiemensen gaven daarop een stopteken waarbij het voertuig op de kruising Emmaplein met de Ubbo Emmiussingel aan de kant werd gezet. Volgens de politie ging het om een zogeheten ‘dynamische verkeerscontrole’. Bij zo’n controle is de politie op zoek naar mogelijke criminelen om informatie over hen los te krijgen. Als men een auto ziet die als verdacht wordt bestempeld, of waar iets afwijkends aan wordt opgemerkt, volgt een controle.

Uit het onderzoek bleek dat de verdachte een grote hoeveelheid contant geld bij zich had. De man kon geen verklaring geven waar het geld vandaan kwam. Hierop werd de persoon aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij de komende dagen verhoord zal worden. Om welk bedrag het precies gaat wordt in het kader van het onderzoek geen uitspraken gedaan.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Deel dit artikel:
Adverteren?