Letterenopleidingen RUG halen 12,6 miljoen aan Europese subsidie binnen

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

Drie programma’s voor masteropleidingen waar de Letterenfaculteit van de RUG aan deelneemt, hebben 12,6 miljoen euro subsidie gekregen uit het Erasmus Mundus programma van de Europese Commissie. Voor de RUG is het uniek dat drie programma’s binnen één faculteit uitgekozen worden voor de subsidie.

Het gaat om de Master programma’s Clinical Linguistics (ruim 4,4 miljoen), Euroculture (ruim 4,3 miljoen) en International Programme in Humanitarian Action (ruim 3,9 miljoen). Toekenning van deze financiering betekent dat studenten een Erasmus-beurs kunnen aanvragen wanneer zij een van deze programma’s willen volgen, en dat de uitvoering van het programma financieel wordt ondersteund.

Het is de vierde achtereenvolgende keer dat deze programma’s het Erasmus Mundus label krijgen toegekend. Uit de honderd aanvragen die zijn ingediend zijn veertig programma’s geselecteerd voor financiering, waarvan zeven programma’s waar een Nederlandse universiteit aan deel neemt.

 

Deel dit artikel: