Hanzehogeschool onderzoekt kunstmatige intelligentie voor midden- en kleinbedrijf

nieuws
Foto: Geralt via Pixabay

Het lectoraat Sensors and Smart Systems van de Hanzehogeschool Groningen gaat, samen met de Hochschule Osnabrück, bij zes bedrijven kijken naar de mogelijkheden voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

Het onderzoeksproject heeft een Interreg subsidie van 900.000 euro ontvangen. Digitalisering, data-analyse en daarop voortbouwend AI bieden nieuwe mogelijkheden voor industriële productie en intelligente producten, diensten en informatisering-systemen. Tegelijkertijd is het erg belangrijk dat deze technologie in ethisch, juridisch, cultureel en institutioneel opzicht zo wordt ingebed, dat maatschappelijke basiswaarden en fundamentele rechten van het individu gewaarborgd blijven.

Het project gaat in september 2020 van start. Het project heeft een looptijd van twee jaar. Vanuit de Hanzehogeschool worden de opleidingen Sensor Technology, hbo-ICT en Bio-informatica betrokken. De zes deelnemende mkb’s komen uit verschillende sectoren en zijn gevestigd in Friesland, Groningen, Drenthe en Noord-Duitsland.