GVB kan niet in beroep tegen watervergunning voor Ring Zuid door geldgebrek

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

Groningen Verdient Beter kan niet in beroep gaan bij de Raad van State tegen de watervergunning ten behoeve van de aanleg van de verdiepte ligging van Ring Zuid. Het samenwerkingsverband van wijkverenigingen wilde beroep aantekenen, omdat het vreest voor schade aan huizen en de natuur door de aanleg.

Naast geldgebrek zijn het ontbreken van documenten als onderbouwing en achtergrondinformatie redenen voor GVB om af te zien van een beroep tegen het Waterschap Hunze & Aa’s. Tot 15 juli was er een mogelijkheid om in beroep bij de Raad van State te gaan tegen het besluit.

GVB kon voor de beroepszaak bij de Raad van State gebruik maken van rechtsbijstandverzekeringen van inwoners die deze actie steunden. Deze waren verzekerd bij drie verzekeringsmaatschappijen, waarvan twee akkoord gingen met de zaak. Maar de derde kon niet voor de verlooptermijn voldoen, waardoor de zaak niet rond kwam.

Naast de verzakking door grondwaterbemaling vrezen de wijkverenigingen voor verontreiniging in het grondwater uit het Aagrunol-terrein.