Groningen Airport Eelde: ‘Juni was drukste maand sinds jaren’

nieuws
Bron foto: Bitfreak / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

Volgens Groningen Airport Eelde was het in juni drukker dan ooit op het vliegveld. Ondanks de coronacrisis steeg het aantal vliegbewegingen met vijftig procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Volgens de luchthaven komt de stijging voornamelijk voort uit het aantal lesvluchten dat vanaf Eelde wordt uitgevoerd. Er werden ruim 2800 lesbewegingen uitgevoerd, terwijl dat er vorig jaar rond dezelfde tijd rond 800 bewegingen waren. De veroorzaker van de stijging is de fusie tussen de KLM Flight Academy en MartinAir Flight Academy.

Daarnaast steeg ook het aantal privévluchten vanaf de luchthaven. Deze stijging werd, zo stelt de luchthaven, aangejaagd door het zonnige weer in juni.

Deel dit artikel: