Forse rookontwikkeling bij hooibrand Antillenstraat

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Nabij de Antillenstraat heeft donderdagmiddag enige tijd een natuurbrand gewoed. De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling.

De melding van de brand kwam rond 15.15 uur binnen waarop een tankautospuit ter plaatse werd gestuurd. “Het gaat om hooi dat in de brand is geraakt ter hoogte van de Oosterhamrikbrug”, vertelt Martin Nuver van incidentenwebsite 112groningen.nl. “De brandweer moest nogal wat moeite doen om er te komen. Ze hebben hun voertuig op de Antillenstraat geparkeerd. Ze moesten om een hek heen klauteren om vervolgens nog vijftig meter te lopen om bij het vuur te komen.”

De brand werd uiteindelijk bestreden met één straal hogedruk. “Er kwam behoorlijk wat witte rook vrij die in de richting van de Oosterparkwijk trok”. Rond 16.00 uur was de brand onder controle. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl