Bewoners SSH krijgen eigen huurdersvereniging

nieuws
Foto: jonsson / Flickr.com

Internationale studenten die van de SSH huren kunnen vanaf volgend jaar bij problemen terecht bij de nieuwe huurdersvereniging, wat staat voor International Student Housing Assistance.

SSH heeft besloten, na debatten in de gemeenteraad, om de kosten voor de kamerhuur te gaan uitsplitsen. Op die manier wordt onder meer duidelijk, wat de student aan kale huur betaalt. Het initiatief komt van de Groninger Studentenbond en studentenorganisatie ESN, die het beleid van SSH niet eerlijk vonden. De GSb en ESN nemen plaats in ISHA, met daarnaast nog drie bewoners van drie SSH-panden.

Het is de bedoeling dat ISHA minstens eens per maand bijeen komt en de gang van zaken binnen de SSH bespreekt. Niet als veredelde klachtenlijn, maar écht meepraten over beleid. Het zal ook gaan over het boetebeleid bij overlast, de communicatie richting de bewoners en hoe de SSH-panden gezelliger kunnen worden gemaakt. De SSH gaat binnenkort de factuur opmaken, en dat zal een flink bedrag zijn Hoe dat precies wordt opgelost, is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel: