Auto rijdt het water in aan Schuitendiep, twee personen aangehouden

Een personenauto is in de nacht van zondag op maandag te water geraakt aan het Schuitendiep. Twee personen werden aangehouden. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 00.10 uur. “De auto ligt in het water”, meldt Ten Cate rond 00.30 uur. “Je ziet twee achterlichten branden in het water.” Hulpdiensten rukten massaal uit. Behalve twee ambulances kwam ook het Mobiel Medisch Team, het MMT, ter plaatse en schoten duikers van de brandweer te hulp. Het Schuitendiep werd door de politie afgesloten.

De politie laat maandag weten dat bij het ongeluk twee personen zijn aangehouden. Het gaat om een 24 en een 25-jarige man uit Almere. Zij konden, voor de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zelfstandig uit het water komen en werden aangetroffen in een steeg in de buurt. Ze werden aangehouden omdat ze de plaats van het ongeluk verlaten hadden. Het duo is voor de zekerheid nagekeken in een ambulance en zijn daarna voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De personenauto, een hybride-voertuig, werd door de brandweer uit het water getakeld. Uit onderzoek bleek dat zich niemand meer in het voertuig bevond. Duikers van de brandweer hebben daarna nog een aantal zoekslagen door het water gemaakt om daarmee uit te sluiten dat zich nog personen in het water bevonden. Ook daar werd niemand meer aangetroffen, wel werden er wat persoonlijke bezettingen veiliggesteld. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht. De auto is door een bergingsbedrijf weggevoerd.

Vanwege het ongeluk was het Schuitendiep aan weerszijden van het water afgesloten voor het verkeer. Rond 01.30 uur werd de afzetting opgeheven.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Ben de Jager – 112-dokkum.nl
Foto: Ben de Jager – 112-dokkum.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: