Amsterdams Broodjeshuis aan Gedempte Zuiderdiep heeft voorgoed de deuren gesloten

nieuws
Foto: Google Maps

Het Amsterdams Broodjeshuis aan het Gedempte Zuiderdiep bestaat niet meer. Dinsdag werden de deuren van het lunchrestaurant voor de laatste keer gesloten. Dat meldt de ondernemersvereniging van de straat.

Het Broodjeshuis opende eind jaren zestig haar deuren. De afgelopen decennia hebben verschillende eigenaren het etablissement gerund waarbij er aan het concept weinig veranderd is. Op het menu stonden ouderwetse Nederlandse broodjes. Bekend was de zaak om de automatiek. Het bedrijf had de eerste automaat van Groningen waar in de nachtelijke uren klanten broodjes, kroketten en slaatjes konden halen.

Oorzaak van de sluiting is volgens Sikkom dat de huidige eigenaresse een groot wok-restaurant in Zevenaar heeft opgezet. Daardoor kan zij niet meer dagelijks in Groningen zijn. Om die reden moest het Amsterdams Broodjeshuis door personeel gerund worden maar dat kon financieel niet uit. Volgens de advocaat van de eigenaresse is er met de verhuurder gesproken maar deze was niet te vermurwen. Wat er in het pand gaat komen is onbekend. Wel mag een eventuele nieuwe zaak de naam Amsterdams Broodjeshuis niet dragen en ook zijn met de sluiting alle recepten verloren gegaan.