Verkeersongeluk met camper op A7, snelweg weer open

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Snelweg A7 is zaterdagochtend bij Hoogkerk enige tijd afgesloten geweest vanwege een verkeersongeluk waarbij een camper was betrokken. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 10.20 uur. “Het gaat om de rijbaan van Drachten richting Groningen”, vertelt Ten Cate. “Een personenauto en een camper zijn met elkaar in botsing gekomen. Beide voertuigen zijn daarbij flink beschadigd geraakt. Om de hulpdiensten hun werk veilig te kunnen laten doen werd de snelweg afgesloten. Doorgaand verkeer werd omgeleid via de af- en toerit bij Westpoort.”

Volgens Ten Cate kwam er voor de zekerheid een ambulance ter plaatse. “Verpleegkundigen hebben beide automobilisten gecontroleerd maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de beide voertuigen geborgen. Om de camper te kunnen bergen werd een zogeheten zwaar bergingsvoertuig ingezet.” Voor de snelweg weer open kon moesten er eerst schoonmaakwerkzaamheden worden verricht. Rond 12.45 uur was dit afgerond en kon de weg weer open. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Deel dit artikel: