Woning door brand verwoest aan Westerse Drift in Haren

In een woning aan de Westerse Drift in Haren heeft dinsdagmiddag een uitslaande brand gewoed. De woning is daarbij verloren gegaan.

De melding van de brand kwam rond 12.55 uur bij de hulpdiensten binnen. In eerste instantie werd een tankautospuit ter plaatse gestuurd. Al snel was duidelijk dat meer hulp nodig was waarop ook een tweede tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “Het gaat om een uitslaande brand in een vrijstaande woning”, vertelt brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer. “De bewoner heeft het pand tijdig kunnen verlaten maar heeft rook binnengekregen en wordt daarom onderzocht in een ambulance.”

Incidentfotograaf Joey Lameris van 112groningen.nl meldt rond 13.20 uur dat de brand volledig uitslaand is. “De woning kan als verloren worden beschouwd”, zegt Kuijer. “Naastgelegen woningen worden door ons in de gaten gehouden waarbij we ervoor zorgen dat het vuur niet over kan slaan. Bij de brand komt veel rook vrij. Mensen die last hebben van de rook doen er verstandig aan om ramen en deuren te sluiten en om indien mogelijk ventilatiesystemen uit te schakelen.”

Rond 15.20 uur meldt de brandweer dat het vuur onder controle is. “Zojuist is stichting Salvage ter plaatse gekomen en ook energiebedrijf Enexis is aanwezig”, ziet Lameris. “Salavge gaat de bewoner ondersteunen, Enexis schakelt de woning af van gas en elektra.” Volgens de fotograaf is de schade groot. “Van de woning is niet veel over. Het pand is volledig uitgebrand. Brandweerlieden hebben een naastgelegen woning natgehouden waarmee voorkomen werd dat het vuur kon overslaan.” Vanwege de brand was de straat afgesloten voor het verkeer. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Ruben Huisman – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Deel dit artikel: