Station Zwolle niet bereikbaar per trein vanwege werkzaamheden

nieuws
Foto Andor Heij. NS sprinter in Zwolle

Station Zwolle is komend weekend grotendeels niet per trein bereikbaar. De oorzaak zijn werkzaamheden aan het spoor.

De werkzaamheden beginnen op vrijdag (vandaag) 5 juni en duren tot en met zondag 7 juni. Op vrijdag en zaterdag, tot 17.00 uur, rijden er geen treinen tussen Meppel en Zwolle. Treinen vanuit Groningen stoppen in Meppel. In de Drentse stad staan bussen klaar om reizigers verder te vervoeren. Op deze twee dagen rijden er ook geen treinen tussen Zwolle en Olst, ’t Harde en Kampen-Zuid.

Vanaf zaterdag 17.00 uur wordt het treinverkeer tussen Meppel en Zwolle hervat. Tot zondag is er echter nog geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en ’t Harde en Kampen-Zuid.

In en rondom Zwolle wordt deze periode druk gewerkt aan een aantal grote projecten. Zo wordt het spoor tussen Zwolle en Herfte verdubbeld. Van twee sporen gaat men naar vier sporen. Hierdoor hebben de treinen naar Meppel en Emmen elk een ‘eigen’ spoor en hoeven ze niet meer op elkaar te wachten. Tussen Zwolle en de brug over de IJssel wordt gewerkt aan een nieuw rangeerterrein.

Deel dit artikel: