Op een onderwijsloze Zernike Campus wordt hard doorgewerkt (foto’s)

nieuws
Foto; Tom Veenstra

Op de Zernike Campus wordt hard doorgewerkt in het project Upgrade Zernikelaan. Nu er weinig studenten en docenten zijn (en dus ook weinig verkeer) kunnen de werkzaamheden sneller doorgaan.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de oostzijde van de Duisenbergvijver en het noordelijke deel van de Campus. Bij de Duisenbergvijver wordt de steile, stenen kade afgebroken en ontstaat straks een glooiende oever langs de vijver. Er komt een lange wandelvlonder langs de lengte van de vijver. Aan de noordzijde wordt een brede trap naar het water gemaakt.

vlonder Duisenbergvijver Foto; Tom Veenstra

Het noordelijke deel van de Campus wordt tussen KVI en de Professor Uilkensweg veiliger en groener. Veiliger door het scheiden van voet- en fietspaden van de rijbaan en groener door de aanplant van veel bomen langs de rijbaan en de groenstrook. De helft van de busbaan is afgesloten, hier komt een pleinruimte waar de bussen zullen halteren. Het karakter van het plein duidt een gebied aan waar het verkeer (voetganger, fietser en bus) gemengd is en de bussen rustig rijden.

Foto; Tom Veenstra

Ook wordt de komende weken gewerkt  op de kruising van de Professor Uilkensweg en de Pondematen. Van 9 juni tot en met 19 juli 2020 moet het verkeer op het noordelijk deel van de Zernikelaan omrijden via de Professor Uilkensweg en de Bunders. Alle gebouwen zijn bereikbaar. Ook wordt een extra deel van de busbaan vernieuwd. Hiervoor wordt de stremming van de busbaan verlengd tot aan de Kadijk en duurt tot 28 augustus 2020.

Foto; Tom Veenstra