Leerling OBS De Beijumkorf heeft coronavirus

nieuws
Foto Andor Heij School in coronatijd.

De GGD heeft dinsdag bij één van de leerlingen van OBS De Beijumkorf het coronavirus vastgesteld. De betreffende leerling is twee weken thuis in quarantaine. Het gaat naar omstandigheden goed met het kind.

De GGD heeft de leiding over verdere stappen die in dit geval nodig zijn, in samenwerking met de school en het bestuur. De GGD is ook bezig met een contactonderzoek. Dat betekent dat wordt nagegaan wie met het kind en zijn gezin in contact is geweest.

Het RIVM en de GGD stellen dat alle leerlingen en medewerkers gewoon naar school kunnen, tenzij zij klachten hebben die doen denken aan het coronavirus. De GGD benadrukt dat het erg belangrijk is om je te houden aan de hygiënemaatregelen als het handen wassen en in je elleboog niezen. Daarnaast worden kinderen opgeroepen die klachten hebben, thuis te blijven. Alle ouders van leerlingen van De Beijumkorf zijn op de hoogte gebracht.