Koper aandelen gemeente Groningen in vliegveld Eelde houdt zich op de vlakte

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

Terwijl de andere aandeelhouders vaart eisen van de directie achter de ’toekomstscenarios’ van Groningen Airport Eelde, leek het maandagavond relatief stil te blijven uit de hoek van FB Oranjewoud, tijdens een aandeelhoudersvergadering. De nieuwe eigenaar van de aandelen, die voorheen aan de gemeente Groningen behoorden, was er maandag voor het eerst bij.

“Hij heeft vertelt wat ze willen. Meer ook niet.” Dus het inbrengen van ondernemerschap, zoals hij vaker heeft gezegd in de media. Concrete plannen zijn er niet”, zo vertelt GAE-directeur Bart Schmeink aan RTV Drenthe. FB Oranjewoud maakte eerder bekend niet te willen meebetalen aan de investeringsplannen die er liggen. Ook zijn er vragen bij de andere aandeelhouders over de financiële situatie van de Stichting, die met een schuld van ruim 50 miljoen euro zwaar leunt op geleend geld.

De andere aandeelhouders spoorden Schmeink tijdens de vergadering aan om haast te maken met nieuwe toekomstplannen. Ook willen de aandeelhouders een brief sturen naar minister Cora van Nieuwenhuizen om de luchtvaartnota, die stelt dat Eelde zich moet richten op lesvluchten en behoeften van de regionale markt, te herzien.