Inschrijving Hendrik de Vriesstipendium geopend

nieuws
Foto: CBK Groningen

Jonge kunstenaars en schrijvers kunnen vanaf nu hun plan insturen om mee te dingen naar het Hendrik de Vriesstipendium. Ze hebben tot 6 september de tijd.

De gemeente reikt het stipendium jaarlijks uit aan een jong talent op het gebied van beeldende kunst en een talent op het gebied van de literatuur. De kandidaten mogen uiterlijk 35 jaar oud zijn, wonen en werken in de gemeente Groningen, en een professioneel portfolio hebben.

De gemeente heeft het stipendium ingesteld als jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge en talentvolle kunstenaars en schrijvers. Het is bedoeld om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. Elke winnaar ontvangt een beurs van 6 duizend euro, waarmee zij hun ingediende plannen kunnen realiseren. De prijsuitreiking is op 12 december tijdens de talentbijeenkomst Wildvang.