Fietstour jubileum Fietsstad Groningen levert 1.500 euro op voor Toentje

nieuws
Foto: Fietsstad Groningen

De fietstour die zaterdag werd gehouden vanwege het vijftienjarige jubileum van Fietsstad Groningen heeft 1.500 euro opgeleverd voor Stichting Toentje.

Fietsstad Groningen bestaat uit gidsen die al vijftien jaar vrijwillig mensen de mooie plekken van Groningen laten zien. Om hier op een bijzondere manier bij stil te staan werd besloten om een unieke en eenmalige fietstour te organiseren met en langs bekende Groningers. Onder andere burgemeester Koen Schuiling (VVD) van de gemeente Groningen, stadshistoricus Beno Hofman, Frank den Hollander en Peter Weening fietsten mee voor het goede doel.

Voor Toentje is gekozen omdat de gidsen van Fietsstad Groningen een bijdrage willen leveren aan de, door de corona, nog moeilijkere situatie van de armste Stadjers. De overhandiging van het geldbedrag vond om 10.00 uur plaats bij restaurant Wadapartja aan de Westerkade. Vanwege de coronamaatregelen konden er slechts zes keer tien mensen deelnemen aan de tour.

Deel dit artikel: