Buurtbewoners Isebrandtsheerd ontwerpen alternatief schetsplan

nieuws
Foto: ingezonden / OOG Tv

Bewoners van de Isebrandtsheerd in de wijk Beijum hebben dinsdagavond een pleinbijeenkomst gehouden waarbij er gewerkt is aan een alternatief schetsplan. De Belangengroep Isebrandtsheerd noemt de avond succesvol.

In de straat is men boos vanwege de op handen zijnde bouwplannen op de grond van het voormalige gebouw waar WIJ Beijum en het Heerdenhoes gevestigd waren. Woningstichting Patrimonium wil volgend jaar op deze locatie 37 wooneenheden realiseren. De bewoners vinden dit te veel. Daarnaast vindt men dat het gebouw dat er moet komen te hoog wordt en er is te weinig rekening gehouden met voldoende beweging- en speelruimte.

Tijdens de pleinbijeenkomst zijn ideeën verzameld die uit moeten monden in een alternatief plan dat na de zomervakantie aan de gemeente zal worden overhandigd. “Het borrelde van de creatieve ideeën”, laat een bewoner weten. “Het leek wel één grote snelkookpan vol maatschappelijk betrokken architecten en ontwerpers. De bewoners snappen heel goed dat er gebouwd kan worden maar dan wel met respect voor de heerdenstructuur en met een scherp oog voor duurzaamheid, vergroening en groene daken.”

Deel dit artikel: