Bruggen en sluizen langer open, wachttijden mogelijk langer

nieuws
Foto: Tom Veenstra

De recreatievaart kan vanaf aanstaande zaterdag langer ongehinderd gebruik maken van verschillende vaarwegen. De provincie gaat de bruggen en sluizen weer zeven dagen per week bedienen, tussen 09.00 en 17.00 uur.

De bruggen en sluizen op het Aduarderdiep, het Noord-Willemskanaal, het Reitdiep (inclusief de Dorkwerdersluis) en het Winschoterdiep worden op de eerder genoemde tijden bediend. Wel moeten recreanten rekening houden met wachttijden. Door de coronamaatregelen zijn deze langer dan normaal. De provincie kan niet alle bruggen en sluizen centraal bedienen, omdat er op de bedienpost minder personeel aanwezig kan zijn. De provincie zet daarom extra personeel in om deze ter plekke te bedienen.

Ook de eerder ingestelde telefonische aanmelding voor brugbediening is verleden tijd. Schippers hoeven zich niet meer 72 uur van tevoren te melden. Het telefoonnummer hiervoor is inmiddels gesloten.

De provincie besloot, na de uitbraak van het coronavirus, om bruggen en sluizen tot 31 mei beperkt te bedienen voor recreatievaart, en de winterdienstregeling aan te houden.