Boodschap “Houd anderhalve meter afstand” overal op fietspad

“Houd anderhalve meter afstand, ook onderweg”. Deze boodschap bracht gedeputeerde Fleur Gräper donderdagochtend met tijdelijke verf aan, op het fietspad bij de brug bij Waterhuizen.

De boodschap maakt deel uit van een nieuwe rijkscampagne die fietsers en bromfietsers erop wijst om ook in het verkeer anderhalve meter afstand te houden. Dit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat is nodig omdat het weer drukker op de weg wordt, nu de scholen en horecazaken weer open zijn.

De teksten worden door de hele provincie op het fietspad aangebracht. door de verschillende gemeenten en de provincie zelf. De campagne wordt gecoördineerd door het Verkeer en Vervoerberaad Groningen. Er worden bovendien meer dan 400 posters met soortgelijke inhoud langs diverse wegen geplaatst.