VVD wil fysieke lessen op alle middelbare scholen vanaf 1 juni

nieuws
Foto: Harens Lyceum

Alle scholen voor het middelbaar onderwijs in de gemeente Groningen moeten op 1 juni weer open voor fysiek onderwijs. Dat stelt de gemeenteraadsfractie van de VVD maandagmiddag in schriftelijke vragen aan het college.

De fractie stelt de vragen naar aanleiding van de berichtgeving van OOG over de problemen die het Harens Lyceum ziet bij de heropening van de school. De school wil zich tot de zomervakantie voornamelijk richten op online onderwijs. De school is wel open voor mentorlessen, toetsen en voor groepslessen in kleine samenstellingen. De VVD fractie wil weten hoe dit precies zit en wil dat de gemeente eventueel scholen gaat helpen die problemen hebben bij het aanbieden van fysiek onderwijs in de nieuwe normaal. “Als blijkt dat scholen in de gemeente Groningen problemen hebben kunnen we dit eventueel in Den Haag aankaarten zodat we hulp kunnen gaan bieden”, aldus raadslid Jasper Boter (VVD).

De reden voor het Harens Lyceum om niet volledig over te schakelen op fysiek onderwijs is de beperkte tijd. “Het geven van online-onderwijs gaat op dit moment heel goed ondanks dat we dit ook zelf hebben moeten opzetten. Ik ben ontzettend trots op alle collega’s en medewerkers die hier zo hard aan gewerkt hebben. Echter, als we nu weer iets nieuws moeten ontwikkelen dan zijn we bang dat dit ten koste gaat van de leerlingen”, zo vertelde rector Albert Noord van het Harens Lyceum afgelopen zaterdag. De school benadrukt nog eens dat het gebouw gewoon open is en leerlingen welkom zijn. Het merendeel van de lessen wordt echter online gegeven. Ondertussen bereidt de school zich voor op het nieuwe schooljaar na de zomervakantie. “We werken aan de ontwikkeling van hybride-lesvormen, want we gaan er van uit dat het virus ook dan nog niet verdwenen zal zijn.”