Verkoop seizoenkaarten FC Groningen richting vijfduizend

sport
Foto Erick Bakker. Vuurwerk bij FC Groningen

Het aantal seizoenkaarten dat FC Groningen heeft verkocht loopt richting de vijfduizend. Maandag rond het middaguur stond de teller op 4668.

Vanwege de coronacrisis zit FC Groningen in financieel zwaar weer. Er werden onder meer elf mensen bij de club ontslagen en er wordt daarnaast flink bezuinigd op salarissen en bonussen. De problemen kunnen nog groter worden als er zonder publiek gespeeld gaat worden.

FC Groningen hoopt daarom dat seizoenkaarthouders en sponsoren de club trouw blijven. Spelers en stafleden zijn daarvoor persoonlijk bij mensen langs gegaan. Daarnaast krijgt de club ook steun van ex-spelers die seizoenkaarten kopen. Die gaan naar fans die geen geld hebben om zelf een seizoenkaart te kopen en naar Jeugdfonds Groningen. Onder meer Erik Nevland, Virgil van Dijk, Louis Suarez, Hans Hateboer en Rasmus Lindgren kochten kaarten.

Deel dit artikel: