Veel nieuw groen langs Antwerpenweg en Gideonweg

nieuws

Langs de Antwerpenweg en Gideonweg op bedrijventerrein Zuidoost komen dit najaar 80 nieuwe bomen en 180 struiken te staan. Die vervangen 51 oude populieren die voor onveiligheid zorgen doordat ze regelmatig laten takken vallen.

Van de oude populieren kunnen er acht blijven staan; wel worden ze flink geknot. Ook de oude elzen, die tussen de populieren staan, blijven behouden. De nieuwe te planten bomen zijn populieren, christusdoorns, linden, esdoorns en sparren.

Door het aanplanten van struiken als meidoorns, kersen en rozen en het inzaaien met een bloemenmengsel wordt bovendien de biodiversiteit gestimuleerd, aldus wethouder Glimina Chakor. Ook komen er nestkastjes voor vleermuizen en zandwallen voor inheemse bijen.

Deel dit artikel: